Infrapunasauna kuivaan tilaan seinän alle asennettavilla infralämpökalvoilla

Seinäpintaa infrapunasaunassa
Infrapunalämpökalvot paneelin alla kiuassaunassa
 • karusellikuvat infralampokalvo-60x-160
 

Infrapunalämpökalvoilla voit tehdä infrasaunan vaikka vaatehuoneeseen tai tilaan kuin tilaan esim portaiden alle. Kun rakennetaan infrapunasauna ilman muuta lämmönlähdettä on tehon tarven 1000W/k3. Lasi-ja kovat pinnat lisää tehon tarvetta n 1000 W/m2. Infrapuinasaunasta tulee hyvin toimiva infrapunasauna, kun 12 mm paneelin tai muun max 12 mm seinäpinnan esim laminaattin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrakalvot, infrapunalämpökalvot. Infrasaunan voi teh itse mihin tahansa kuivaan huonetilaan.

Infralämpökalvosaunaan suositellaan erikokoisien kalvojen yhteistehoksi max 12 mm seinäpintamateriaalia kuten tuttua tervalepppa- tai muita puupaneeleita tai laminaattia  yms. Kysy seinäpinnan soveltuvuudesta  kiuvan tilan saunoissa infralämpökalvoille soveltuvista muista materialeista kuten laminaatista, mdf lyvyistä, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Saunomisaika ja lämpötila säädetään infralämpökalvoille sopivalla säätimellä.

Infapunalämpökalvoilla infrasauna

 • antavat todella miellyttävä ja tasaisen lämmön koko asennusalueelle lattaiasta kattoon
 • on hyvä ratkaisu ja edullinen kun uusii paneloinnin vanhaan tai uuteen saunaan
 • lämpö tulee tasaisesti paneloinnin läpi, joka lämpenee noin 60 asteeseeninfralämmittimien säädin asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelleasennetaan max 12 mm paksujen paneeleitten tai seinälevyn alle
 • suosittelemme oven alle rakoa n 3-4 cm.
 • merkitse lämpökalvojen paikat, jottei vahingossa naulata reikää niiden päälle
 • kotimaisilla kalvoilla on yksityiskäytössä takuu 24 kk ja julkisessa käytössä 12 kk
 • infrapunalämpökalvoja on useita eri leveyksiä ja pituuksia, joista voi valita sopivimmat. Jos asennat nojailuritilät, toteuta ne esim. 2 cm leveistä rimoista ja jätä väliä aina 4 cm, jotta infralämpölämpö pääsee vaikuttamaan suoraan saunojiin
 • mukavuutta lisää lattialämmitys 
 • koska infrapunasaunassa hikoillaan paljon suojaa lauteet pyyhkeillä 
 • muista juoda paljon vettä

Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta. 

Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet! 


Anna tilasi mitat, teemme suunnitelma ja annamme kalvoista ja säätimestä edullisen hinnan.  • Ifralämpökalvo 60x160cm, 480 W a 210 €

  Kiinnitä kalvo 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 60 cm silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme toteutettavaksi 30 cm koolausväleillä 2 x 4 cm pystykoolauspuilla. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.                                                                                             

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.       

  Infrapunalämpökalvojen asennuksen vaiheet:

  • infrapunalämpökalvojen asentaminen koolaukseen, 
  • sähkömies liittää kalvot ja 
  • asentaa säätimen sekä
  • tekee asennuksen testauksen ja  dokumentointi. 
  • takuu ei kata, jos vastusmittauksia ei ole suoritettu.                                         

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet! >                             

                                                       

  infralämpökalvo pöydällä
   
 • Infrasaunakalvo​ 38X160 cm, 340 W, a 155 €

  Infrapunalämpökalvo​ 38X160 cm, 340 W, a 155 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.
  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo/ infrasaunakalvo 38x160 cm, 340 W, reunoistaan koolaukseen niittaamalla ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 60 cm silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa 2 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Tee tälle kalvolle 35 cm koolausväli.


  Infrapunalämmitin
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X80 cm, 240 W a 100 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo / infrapunalämpökalvo 60x80 cm reunoistaan 30 cm välein tehtyyn koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä. Asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle että ei synny ilmarakoja. Kalvossa on valmiina 60 cm silikonijohto. Vapaata niittaustilaa on kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme 30 cm koolausväleillä toteutettavaksi. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.

  Infralämpökalvotuote
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X125 cm, 350 W, a 155 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Infralämpökalvo / infrasaunakalvo / infrapunalämpökalvo, 60 x 125 cm, sopii useimmiten mm. ikkunan alle tai kattoon kun halutaan jättää tilaa ilmanvaihtokanavalle. Niittaus 30 cm välein tehtyyn koolaukseen. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!

  Infrapunalämpökalvo pöydällä
   
 • Infrasaunakalvo​ 90X90 cm, 340 W a 155 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infralämpökalvo, infrapunalämpökalvo 90x90 cm, 350 W 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 60 cm silikonijohto 

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.

  Infrapunalämpökalvojen asennuksen vaiheet: infrapunalämpökalvojen asentaminen koolaukseen, sähkömies liittää kalvot ja asentaa säätimen sekä  tekee asennuksen testauksen ja  dokumentointi.   

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!


  infrasaunakalvo pöydällä
   
 • Infrapunasäädin Econ D1, hinta 390 €

  Econ D1 on infralämmön säätöön kehitetty säädin, jota voi käyttää myös kiuassaunoissa. Se asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelle. 

  Mitat: 220 korkea x 250 mm leveä x 60 mm paksu. Säätimen voi upottaa noin 2 cm tai asentaa pinta-asennuksena. Säätimelle tuodaan sähkö 5x2,5 m2 johdolla ja siitä viedään 1 tai 2 tai 3 vaiheelta syöttö infralämpökalvoille. Säätimeltä vedetään myös termostaattijohtopari saunaan ja termostaatti on hyvä asentaa kehon korkeudelle kauimmaiseen seinään kiukaasta katsoen ja 0,5 m tai kauemmaksi ilmanvaihtokanavista. 

  Säädin on elektroninen säädin, jossa on 24 tunnin kello. Säätöalue on 30-70 asteen välillä. Lämmitysajan rajoitus on max 6 tuntia. Tehonkesto max 9 kW.  Digitaalinen kellonajan näyttö, lämpötilanäyttö ja jäljellä olevan päälläoloajan näyttö. Näpäimistölukitus ja lapsilukitus vakiona 

   
 • Tervaleppäpaneelia 45 €/m2 a 45 € /m2

  Tervaleppäpaneeli 12X58/50 MM STP  a 45 €/m2

  Suosittelemme lämmitinkalvojen päälle 12 mm paksua tervaleppäpaneelia 12 x 58 mm. Hyötyleveys on 58 mm. Koska pontteja on tiheässä 58 mm välein, pääsee panelointi elämään saunaa jatkuvasti infrapunalla lämmitettäessä paremmin kuin leveätä 95 mm paneelia käytettäessä. Tämä on osoittautunut pitkään kestäväksi ratkaisuksi kiuassaunoissa ja kuntosalisaunoissa, joissa infralämpö on päällä joka päivä jopa 12 tuntia.


  Jos paneeli on 15 mm tai paksumpi, toimii se lämpöeristeenä. Tällöin kalvon tarvitsee puskea lämpöä tehokkaasti eristeen läpi ja se hidastaa saunan lämpenemeistä ja voi lyhentää lämmityskalvojen kestoikää.
  Suosittelemme max. 12 mm paneeleita 

  Sitä on kauttamme saatavissa sekä tervaleppänä että lämpöhaapana, malli STP, mitat 68/50x12 mm. Menekki 18 kpl per neliömetrille. Toimitamme oksatonta A-laadun paneelia. 

  Paneelit toimitetaan määrämittoihin katkottuina + 10 cm työstövaraa, joko suoraan kotiovellesi tai noudettavaksi lähimmästä matkahuollosta. Hukkaprosentti on alhainen. 

  Leppäpaneelia