Kaksi naista infrasaunan lauteilla pyyhkeet päällä
Duetto-kiuassaunan infrapunalämmittimet.


Infrapunasauna kotiin nykyiseen tai uuteen kiuassaunaan

Infrapunasaunan kotiin voit lisätä kiuassaunaan  kiinnittämällä Duetto®-infrapunalämmittimet paneelin päälle. Näin monipuolistat kiuassaunan käyttöä.  Voit valita kumpaa saunaa käytät - vai käytätkö molempia. Saunoa perinteisesti, nauttia infrasaunan hyvää tekevästä lämmöstä - tai käyttää molempia samanaikaisesti.

Jos haluat uusia nykyiseen kiuassaunaan uuden paneelin, niin saunaan saa infrasaunamahdollisuuden myös infralämpökalvoilla, jotka asennetaan max 12 mm paneelin alle.

Infrapunasaunatoiminnon voi tehdä kahdella eri tavalla:

1. Seinäpinnan päälle asennettavilla kiuassaunan infrapunalämmittimillä, Duetto

 Asennusohje

EU-turvallisuusvaatimusvakuutus

Certifikaatit


2. Seinäpinnan alle asennettavilla infrapunalämpökalvoilla

Tutustu ajankohtaisiin tarjouksiin. Kysy aina vertaileva tarjousANSAITTUA HYVÄÄ OLOA - KOTONASI

Puh. +35845 6701629 soita vaikka heti, myös viikonloppuisin

info@kotispa.fi • Infrapunasauna kotiin nopeasti seinäpaneelin päälle Duetto-infrapunalämmittimillä

  Uusi ainutlaatuinen kiuassaunan infrapunalämmitin,Duetto, on kostean tilan lämmitin. Se on suomalainen innovatiivinen tuote. Lämpö on samantapaista hyvää lämpöä, jota myös aurinko tuottaa. Lämmitintä ja kiuasta voi käyttää saman aikaisesti. Eli puhutaan ns. yhdistelmäsaunasta tai hybridisaunasta, jolloin myös nautinnot tuplaantuvat. Kansainvälinen testaus- ja sertifiointiyritys SGS:n suomalainen tytäryhtiö SGS Fimko on testannut Duetto® -infrasaunalämmittimen. Duetto® - infrasaunalämmitin on nyt sertifioitu infrasaunalämmitin kiuassaunaan.

  Duetto-infrapunalämmittimien kiinnitys on nopeaa ja helppoa.

  Kotimaiset kiuassaunan Duetto-infrapunalämmittimet  voi asentaa suoraan nykyisen seinäpinnan päälle kiuassaunaan, kylpyhuoneeseen sekä myös kuivaan huonetilaan esim vaatehuoneeseen ja portaiden alle. Kiinnitys neljällä mukana tulevalla ruuvilla seinään tasaiselle pohjalle. Sähkömies  liittää ne verkkoon.

  Video Duetoista kiuassaunassa https://vimeo.com/166199917 

  Blogi infrapunasaunasta: https://blogit.terve.fi/rakkaudellakarita/ihmeellinen-infrapunasauna/?_ga=2.79898135.1481727232.1570116742-2016985736.1550678574&fbclid=IwAR35WT8jYqtAr79Pf3quW5CvqHBUwn2L3twqtKn_NfKPdlEG9bGcxMr9xuk

   
 • Infrapunasauna kotiin kiuasaunaan tai huonetilaan paneelin alle asennettavilla infrapunalämpökalvoilla

  Infrapunakalvot kiuassaunassa

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle  asennetaan Infrapunalämpökalvot. Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrakalvot, infrapunalämpökalvot. Infralämpökalvosaunaan suositellaan erikokoisien kalvojen yhteistehoksi n 450-500 W/m3, kun tila ensin lämmitetään kiukaalla n 45-50 asteeseen, jonka jälkeen laitetaan infrapunalämpökalvot päälle. Samanaikaisesti lämpökalvoja ja kiuasta ei suositella pidettäväksi päällä, jos kiukaan virtalähde jaetaan myös kalvoille. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia.  Saunomisaika ja lämpötila säädetään infralämpökalvoille sopivalla säätimellä. 

  Saunan lauteilla voi halutessa makailla, tilaa on enemmän kuin valmiissa kiuassaunoissa. Täten saat kaksi saunatoimintoa samaan tilaan – siis myös infrapunasaunan eli hybridisaunan.

  Infrapunalämpökalvoilla voit tehdä infrasaunan vaikka vaatehuoneeseen tai tilaan kuin tilaan esim portaiden alle.


  Kun rakennetaan infrapunasauna ilman muuta lämmönlähdettä on tehon tarve 1000W/k3. Lasi-ja kovat pinnat lisää tehon tarvetta n 1000 W/m2. Infrapunalämpökalvojen alla käytetään max 12 mm paneelia tai muuta seinäpintaa esim laminaattia. Kysy soveltuvuudesta seinäpinnan valmistajalta.

  Infapunalämpökalvoja käytettäessä huomioitavaa


  • antavat todella miellyttävä ja tasaisen lämmön koko asennusalueelle lattaiasta kattoon
  • on hyvä ratkaisu ja edullinen kun uusii paneloinnin vanhaan tai uuteen saunaan
  • lämpö tulee tasaisesti paneloinnin läpi, joka lämpenee noin 60 asteeseeninfralämmittimien säädin asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelleasennetaan max 12 mm paksujen paneeleitten tai seinälevyn alle. Takuuta ei saa sitä paksummalle panelille.
  • suosittelemme oven alle rakoa n 3-4 cm.
  • merkitse lämpökalvojen paikat, jottei vahingossa naulata reikää niiden päälle
  • kotimaisilla kalvoilla on yksityiskäytössä takuu 24 kk ja julkisessa käytössä 12 kk
  • infrapunalämpökalvoja on useita eri leveyksiä ja pituuksia, joista voi valita sopivimmat. Jos asennat nojailuritilät, toteuta ne esim. 2 cm leveistä rimoista ja jätä väliä aina 4 cm, jotta infralämpösäteily pääsee vaikuttamaan suoraan saunojiin
  • mukavuutta lisää lattialämmitys 

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta. 

  Asennusohje

  Kerro tai soita tulevan saunasi mitat, saat kalvojen asetteluehdotuksen ja kilpailukykyien tarjouksen. 


  Infrapunasaunan seinä