Infrapunasauna kuivaan tilaan seinän alle asennettavilla infrapunalämpökalvoilla

Seinäpintaa infrapunasaunassa
Infrapunalämpökalvot paneelin alla
 • karusellikuvat tmp-fiilis11
 

Infrapunalämpökalvoilla voit tehdä infrasaunan vaikka vaatehuoneeseen tai tilaan kuin tilaan esim portaiden alle.

Kun rakennetaan infrapunasauna ilman muuta lämmönlähdettä on tehon tarven 1000W/m3. Lasi-ja kovat pinnat lisää tehon tarvetta n 1000 W/m3.  Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrasaunakalvot/ infrapunalämpökalvot. Infrasaunan voi tehdä itse mihin tahansa kuivaan huonetilaan.

Infralämpökalvosaunaan suositellaan erikokoisien kalvojen kanssa käytettäväksi max 12 mm seinäpintamateriaalia kuten tuttua tervalepppä- tai muita puupaneeleita tai laminaattia  yms.  Saunomisaika ja lämpötila säädetään infralämpökalvoille sopivalla säätimellä.

Infapunalämpökalvoilla infrasauna

 • antavat todella miellyttävä ja tasaisen lämmön koko asennusalueelle lattaiasta kattoon
 • on hyvä ratkaisu ja edullinen, kun uusii paneloinnin vanhaan tai uuteen saunaan
 • lämpö tulee tasaisesti max 12 mm paksujen paneeleitten tai seinälevyn läpi. Infrapunalämmittimien säädin asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelle 
 • suosittelemme oven alle rakoa n 3-4 cm.
 • merkitse lämpökalvojen paikat, jottei vahingossa naulata reikää niiden päälle
 • kotimaisilla kalvoilla on yksityiskäytössä takuu 24 kk ja julkisessa käytössä 12 kk
 • infrapunalämpökalvoja on useita eri leveyksiä ja pituuksia, joista voi valita sopivimmat. Jos asennat nojailuritilät, toteuta ne esim. 2 cm leveistä rimoista ja jätä väliä aina 4 cm, jotta infralämpölämpö pääsee vaikuttamaan suoraan saunojiin
 • mukavuutta lisää lattialämmitys 
 • koska infrapunasaunassa hikoillaan paljon-suojaa lauteet pyyhkeillä 
 • muista juoda paljon vettä

Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta. 

Asennusohje.

Econ-kalvojen säädin -asennusohje

Anna tilasi mitat, teemme suunnitelman ja  tarjoamme kilpailukykyiseen hintaan. • Infrapunalämpökalvo 60x160 a 480W, ovh 250 €

  NYT 15.6.2020  tukkuhintaan 158 €

  Kiuassaunasta tai kodin muusta tilasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, hybridisaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrakalvot, infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä kalvo 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 2,5 m silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme toteutettavaksi 30 cm koolausväleillä 2 x 4 cm pystykoolauspuilla. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm.

  Anna kiuassaunasi mitat, niin saat kalvojen sijoitteluehdotuksen ja sille hinnan.                                                                                        

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.                                        

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet! >    

  Infralämpökalvo kiuassaunaan tai kuivaan tilaan
   
 • Infrasaunakalvo​ 38X160 cm, 340 W, ovh a 250 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan a 158 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.
  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo/ infrasaunakalvo 38x160 cm, 340 W, reunoistaan koolaukseen niittaamalla ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle.
  Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm. Kalvossa on valmiina 2,5 metrin silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa  n 3,5 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Tee tälle kalvolle 40 cm koolausväli.

  Infrapunalämmitin
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X80 cm, 240 W ovh a 175 €

    Nyt 15.6.2020 tukkuhintaan 120 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo / infrapunalämpökalvo 60x80 cm reunoistaan 30 cm välein tehtyyn koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä. Asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle että ei synny ilmarakoja. Kalvossa on valmiina  2,5 m silikonijohto. Vapaata niittaus tilaa on kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme 30 cm koolausväleillä toteutettavaksi. Kalvot voi asentaa 4 cm reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!

  Infralämpökalvotuote
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X125 cm, 350 W, ovh a 175 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan 123 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Infralämpökalvo / infrasaunakalvo / infrapunalämpökalvo, 60 x 125 cm, silikonijohto 2,5 m. Sopii useimmiten mm. ikkunan alle tai kattoon kun halutaan jättää tilaa ilmanvaihtokanavalle. Niittaus 30 cm välein tehtyyn koolaukseen. Kalvot voi asentaa 4 cm reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm.

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!

  Infrapunalämpökalvo pöydällä
   
 • Infrasaunakalvo​ 90X90 cm, 340 W a ovh 250 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan 158 €


  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infralämpökalvo, infrapunalämpökalvo 90x90 cm, 350 W 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm. Kalvossa on valmiina 2,5 m silikonijohto 

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.

  Infrapunalämpökalvojen asennuksen vaiheet: infrapunalämpökalvojen asentaminen koolaukseen, sähkömies liittää kalvot ja asentaa säätimen sekä  tekee asennuksen testauksen ja  dokumentointi.   

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!


  infrasaunakalvo pöydällä
   
 • Infrapunasäädin Econ D1, hinta 330 €

  Econ D1 on infralämmön säätöön kehitetty säädin, jota voi käyttää myös kiuassaunoissa. Se asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelle. 

  Mitat: 220 korkea x 250 mm leveä x 60 mm paksu. Säätimen voi upottaa noin 2 cm tai asentaa pinta-asennuksena. Säätimelle tuodaan sähkö 5x2,5 m2 johdolla ja siitä viedään 1 tai 2 tai 3 vaiheelta syöttö infralämpökalvoille. Säätimeltä vedetään myös termostaattijohtopari saunaan ja termostaatti on hyvä asentaa kehon korkeudelle kauimmaiseen seinään kiukaasta katsoen ja 0,5 m tai kauemmaksi ilmanvaihtokanavista. 

  Säädin on elektroninen säädin, jossa on 24 tunnin kello. Säätöalue on 30-70 asteen välillä. Lämmitysajan rajoitus on max 6 tuntia. Tehonkesto max 9 kW.  Digitaalinen kellonajan näyttö, lämpötilanäyttö ja jäljellä olevan päälläoloajan näyttö. Näpäimistölukitus ja lapsilukitus vakiona 

   
 • Tervaleppäpaneelia 12 x 58 mm, hinta 45 € /m2

  Suosittelemme lämmitinkalvojen päälle max 12 mm paksua tervaleppäpaneelia 12 x 58 mm. Hyötyleveys on 58 mm. Koska pontteja on tiheässä 58 mm välein, pääsee panelointi elämään saunaa jatkuvasti infrapunalla lämmitettäessä paremmin kuin leveätä 95 mm paneelia käytettäessä. Tämä on osoittautunut pitkään kestäväksi ratkaisuksi kiuassaunoissa ja kuntosalisaunoissa, joissa infralämpö on päällä joka päivä jopa 12 tuntia.

  Jos paneeli on 15 mm tai paksumpi, toimii se lämpöeristeenä. Tällöin kalvon tarvitsee puskea lämpöä tehokkaasti eristeen läpi ja se hidastaa saunan lämpenemeistä ja voi lyhentää lämmityskalvojen kestoikää. Sitä on kauttamme saatavissa sekä tervaleppänä että lämpöhaapana, malli STP, mitat 68/50x12 mm. Menekki 18 kpl per neliömetrille. Toimitamme oksatonta A-laadun paneelia. 

  Paneelit toimitetaan ainoastaan kalvopaketin ostajalle määrämittoihin katkottuina + 10 cm työstövaraa, joko suoraan kotiovellesi tai noudettavaksi lähimmästä matkahuollosta. Hukkaprosentti on alhainen. Rahti 180 €. 

  Leppäpaneelia