Infrapunasauna kotiin kiuasaunaan tai huonetilaan paneelin alle asennettavilla infrapunalämpökalvoilla

Infrapunasaunan seinä
Infrapunasauna kiuassaunassa toteutettu infrapunalämpökalvoilla
 • Infratuotteet infralampokalvo
 • Infratuotteet Kalvosauna-7-m3
 

Infrapunakalvot kiuassaunassa

Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle  asennetaan Infrapunalämpökalvot. Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrakalvot, infrapunalämpökalvot. Infralämpökalvosaunaan suositellaan erikokoisien kalvojen yhteistehoksi n 450-500 W/m3, kun tila ensin lämmitetään kiukaalla n 45-50 asteeseen, jonka jälkeen laitetaan infrapunalämpökalvot päälle. Samanaikaisesti lämpökalvoja ja kiuasta ei suositella pidettäväksi päällä, jos kiukaan virtalähde jaetaan myös kalvoille. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia.  Saunomisaika ja lämpötila säädetään infralämpökalvoille sopivalla säätimellä. 

Saunan lauteilla voi halutessa makailla, tilaa on enemmän kuin valmiissa kiuassaunoissa. Täten saat kaksi saunatoimintoa samaan tilaan – siis myös infrapunasaunan eli hybridisaunan.

Infrapunalämpökalvoilla voit tehdä infrasaunan vaikka vaatehuoneeseen tai tilaan kuin tilaan esim portaiden alle.


Kun rakennetaan infrapunasauna ilman muuta lämmönlähdettä on tehon tarve 1000W/k3. Lasi-ja kovat pinnat lisää tehon tarvetta n 1000 W/m2. Infrapunalämpökalvojen alla käytetään max 12 mm paneelia tai muuta seinäpintaa esim laminaattia. Kysy soveltuvuudesta seinäpinnan valmistajalta.

Infapunalämpökalvoja käytettäessä huomioitavaa


 • antavat todella miellyttävä ja tasaisen lämmön koko asennusalueelle lattaiasta kattoon
 • on hyvä ratkaisu ja edullinen kun uusii paneloinnin vanhaan tai uuteen saunaan
 • lämpö tulee tasaisesti paneloinnin läpi, joka lämpenee noin 60 asteeseeninfralämmittimien säädin asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelleasennetaan max 12 mm paksujen paneeleitten tai seinälevyn alle. Takuuta ei saa sitä paksummalle panelille.
 • suosittelemme oven alle rakoa n 3-4 cm.
 • merkitse lämpökalvojen paikat, jottei vahingossa naulata reikää niiden päälle
 • kotimaisilla kalvoilla on yksityiskäytössä takuu 24 kk ja julkisessa käytössä 12 kk
 • infrapunalämpökalvoja on useita eri leveyksiä ja pituuksia, joista voi valita sopivimmat. Jos asennat nojailuritilät, toteuta ne esim. 2 cm leveistä rimoista ja jätä väliä aina 4 cm, jotta infralämpösäteily pääsee vaikuttamaan suoraan saunojiin
 • mukavuutta lisää lattialämmitys 

Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta. 

Asennusohje

Kerro tai soita tulevan saunasi mitat, saat kalvojen asetteluehdotuksen ja kilpailukykyien tarjouksen. 
 


 • Infrapunalämpökalvo 60x160 a 480W, ovh 250 €

  NYT 15.6.2020  tukkuhintaan 158 €

  Kiuassaunasta tai kodin muusta tilasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, hybridisaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. Infrapunalämmittiminä toimii tällöin kotimaiset infrakalvot, infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä kalvo 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 2,5 m silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme toteutettavaksi 30 cm koolausväleillä 2 x 4 cm pystykoolauspuilla. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm.

  Anna kiuassaunasi mitat, niin saat kalvojen sijoitteluehdotuksen ja sille hinnan.                                                                                        

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.                                        

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet! >    

  Infralämpökalvo kiuassaunaan tai kuivaan tilaan
   
 • Infrasaunakalvo​ 38X160 cm, 340 W, ovh a 250 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan a 158 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.
  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo/ infrasaunakalvo 38x160 cm, 340 W, reunoistaan koolaukseen niittaamalla ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle.
  Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm. Kalvossa on valmiina 2,5 metrin silikonijohto. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa  n 3,5 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Tee tälle kalvolle 40 cm koolausväli.

  Infrapunalämmitin
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X80 cm, 240 W ovh a 175 €

    Nyt 15.6.2020 tukkuhintaan 120 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infrapunalämpökalvo / infrapunalämpökalvo 60x80 cm reunoistaan 30 cm välein tehtyyn koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä. Asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle että ei synny ilmarakoja. Kalvossa on valmiina  2,5 m silikonijohto. Vapaata niittaus tilaa on kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme 30 cm koolausväleillä toteutettavaksi. Kalvot voi asentaa 4 cm reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!

  Infralämpökalvotuote
   
 • Infrasaunakalvo​ 60X125 cm, 350 W, ovh a 175 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan 123 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Infralämpökalvo / infrasaunakalvo / infrapunalämpökalvo, 60 x 125 cm, silikonijohto 2,5 m. Sopii useimmiten mm. ikkunan alle tai kattoon kun halutaan jättää tilaa ilmanvaihtokanavalle. Niittaus 30 cm välein tehtyyn koolaukseen. Kalvot voi asentaa 4 cm reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm.

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!

  Infrapunalämpökalvo pöydällä
   
 • Infrasaunakalvo​ 90X90 cm, 340 W a ovh 250 €

  Nyt 15.6.2020 asti tukkuhintaan 158 €


  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot.

  Kiinnitä Infralämpökalvo, infrapunalämpökalvo 90x90 cm, 350 W 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Suosittelemme 12 mm paneeleita, joiden läpi lämpö siirtyy nopeammin kuin perinteisissä 15 mm paneeleista. Takuu ei ole voimassa mikäli käytetään paksumpaa paneelia kuin 12 mm. Kalvossa on valmiina 2,5 m silikonijohto 

  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta.

  Infrapunalämpökalvojen asennuksen vaiheet: infrapunalämpökalvojen asentaminen koolaukseen, sähkömies liittää kalvot ja asentaa säätimen sekä  tekee asennuksen testauksen ja  dokumentointi.   

  Täältä löydät infrapunakalvojen asennusohjeet!


  infrasaunakalvo pöydällä
   
 • Infrapunasäädin Econ D1, hinta 330 €

  Econ D1 on infralämmön säätöön kehitetty säädin, jota voi käyttää myös kiuassaunoissa. Se asennetaan kuivaan tilaan saunan ulkopuolelle. 

  Mitat: 220 korkea x 250 mm leveä x 60 mm paksu. Säätimen voi upottaa noin 2 cm tai asentaa pinta-asennuksena. Säätimelle tuodaan sähkö 5x2,5 m2 johdolla ja siitä viedään 1 tai 2 tai 3 vaiheelta syöttö infralämpökalvoille. Säätimeltä vedetään myös termostaattijohtopari saunaan ja termostaatti on hyvä asentaa kehon korkeudelle kauimmaiseen seinään kiukaasta katsoen ja 0,5 m tai kauemmaksi ilmanvaihtokanavista. 

  Säädin on elektroninen säädin, jossa on 24 tunnin kello. Säätöalue on 30-70 asteen välillä. Lämmitysajan rajoitus on max 6 tuntia. Tehonkesto max 9 kW.  Digitaalinen kellonajan näyttö, lämpötilanäyttö ja jäljellä olevan päälläoloajan näyttö. Näpäimistölukitus ja lapsilukitus vakiona 

   
 • Infrasaunasetti 5 m3 kiuassaunaan, teho 2,4 kW. a 480 W/m3 säätimellä

  Nyt 15.6.2020 asti 1099 €

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun max 12 mm paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. 

  Paketin sisältö:

  • 4 kpl 60x160 kalvoa 
  • 2 kpl 60x80 kalvoaa 
  • 1 kpl Econ D 1, asennetaan kuivaan tilaan

  Teho yht 2400 W /= 480 W/ m3.  Suosittelemme  n 450 - 500 W/m3 tehoa, jotta saunatila pysyy sopivan lämpimänä eikä tunnu kylmältä. Infralämpökalvojen etäisyys kiukaasta 50cm. Huom! Infralämpökalvot ja kiuas eivät saa olla samanaikaisesti päällä. Lasi-ja kaakelipinta tms lisää tehon tarvetta 1000 W/m2. Suosittelemme 12 mm paneeleiota, jolloin infrapunalämpö siirtyy nopeammin ja takuu on voimasa.

  Kuivaan tilaan ilman muuta lämmönlähdettä pitää tehoa olla 1000 w / m3 + kovat pinnat. 

  Anna tulevan infrapunasaunan mitat, laskemme IP-lämpökalvojen tarpeen.

  Tarkista hinnat ennen tilausta ja kysy vertaileva tarjous!


  Infrapunasaunan seinä
   
 • Infrasaunasetti 6 m3 kiuassaunaan hinta 1283 € sis säätimen ja alv

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, hybridisaunan, kun max 12 mm paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. Setti sisältää:

  Paketin teho 2880 W / 480 W/m3

  Tarjous15.6.2020 asti 1283 €

  Paketin sisältö:

  • 3 kpl 60x160 laudeseinälle selän taakse
  • 2 kpl 60x80 lauteiteen päätyihin oikealla ja vasemmalle a 240W
  • 1 kpl 60x160 kattoon a 480 W
  • 1 kpl 60x160 oviseinälle a 480 W
  • 1 kpl Econ D1 säädin Inrapunalämpökalvojen säädin, asennetaan kuivaan tilaan.

  Teho yht 2,9 kW / 480 W/ m3, silloin tilassa ei ole lasipintaa ja kun ensin kiukaalla nostetaan saunan lämpötila n 45-50 asteeseen. Suosittelemme  n 450 - 500 W/m3 tehoa, jotta saunatila pysyy sopivan lämpimänä. Huom! Infralämpökalvot ja kiuas eivät saa olla samanaikaisesti päällä mikäli ne ovat saman sulakkeen takana. Lasi-ja kaakelipinta tms lisää tehon tarvetta 1000 W/m2

  Vertaa infrapunalämmitinsetin kokonaistehoa ja hintaa. Jopa n 30 % edullisempia kuin muualla

  Infralämpökalvosetti edullisesti 5 m3 kiuassaunaan, teho 480 W/m3. Paketin teho 2400 W Tarjoushinta 1136 € sis alv = 47 c/W
  Infralämpökalvosetti 6 m3 kiuassaunaan, teho 480 W/m3. Paketin teho 2880 W Tarjoushinta 1283 € = 44c/W

  Infralämpökalvosetti 7 m3 kiuassaunaan, teho 480 W/m3. Paketin teho 3360 W Tarjoushinta 1459 € = 43 c/W

  Infralämpökalvosetti 8 m3 kiuassaunaan, teho 480 W/m3. Paketin teho 3840 W Tarjoushinta 1516 € = 40 c/W


  Teetä sähkötyöt alan ammattilaisella, joka liittää kalvot toisiinsa. Osaavia sähköalan ammattilaisia löytyy myös kotiseudultasi. Voit etsiä eri puolilta Suomea Löydä Sähkömies -palvelusta. 

  Henkilö saunan lauteilla uima-asussa, valo loistaa nurkasta
   
 • Infrasaunasetti 7 m3 kiuasaunaan

  Kiuassaunasta saa hyvin toimivan infrapunasaunan, kun max 12 mm paneelin alle asennetaan Infrapunalämpökalvot. 

  Teho yht 3360 W = 480 W/m3 Hinta säätimellä ovh 1700 € sis alv

  Nyt 15.6.2020 asti 1459 €

  Paketin sisältö:
  • 3 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa selän taakse a 480 W
  • 2 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoalauteiteen päätyihin oikealla ja vasemmalle a 480 W
  • 1 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa kattoon a 480 W
  • 1 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa oviseinälle a 480 W
  • 1 kpl Econ D1 säädin Inralämpökalvojen säädin, asennetaan kuivaan tilaan.

  Teho yht 3360 W / 480 W/ m3, eikä tilassa ei ole lasipintaa ja kun ensin kiukaalla nostetaan saunan lämpötila n 45-50 asteeseen. Suosittelemme  n 450 - 500 W/m3 tehoa, jotta saunatila pysyy sopivan lämpimänä.Lasi-ja kaakelipinta tms kovaa pintaa lattiaa lukuunottamatta, jossa on toivottavaa olla lattialämmitys. Suosittelemme, että oven alle jää n 3-4 cm rako.                                                   

  Vertaile hintaa-kysy!

  Tarkista hinnat ennen tilausta. Kiitos 

  Seitsemän saunakalvoa paneelin alle
   
 • Infrasaunasetti 8 m3 kiuasaunaan. Teho 3,8 kW a 480 W/m3.

  Paketin ovh hinta 1910 €  Nyt 15.6.asti 1516 € sis alv

  Paketin sisältö ja asetteluehdotus:
  3 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa selän taakse a 480 W
  2 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoalauteiteen päätyihin oikealla ja vasemmalle a 480 W
  1 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa kattoon a 480 W
  2 kpl 60x160 infrapunalämpökalvoa oviseinälle a 480 W, jos seinä ei ole 180 cm syvä, niin silloin kattoon oven kohdalle infrapunalkalvo 90x90 a 340 W
  1 kpl Econ D1 säädin Inralämpökalvojen säädin, asennetaan kuivaan tilaan.
  Vertaile hintaa - kysy!

  Tarkistta hinnat ennen tilausta. Kiitos.

  Saunatila, jossa mukava laude ja tyynyt
   
 • Tervaleppäpaneelia 12 x 58 mm, hinta 45 € /m2

  Suosittelemme lämmitinkalvojen päälle max 12 mm paksua tervaleppäpaneelia 12 x 58 mm. Hyötyleveys on 58 mm. Koska pontteja on tiheässä 58 mm välein, pääsee panelointi elämään saunaa jatkuvasti infrapunalla lämmitettäessä paremmin kuin leveätä 95 mm paneelia käytettäessä. Tämä on osoittautunut pitkään kestäväksi ratkaisuksi kiuassaunoissa ja kuntosalisaunoissa, joissa infralämpö on päällä joka päivä jopa 12 tuntia.

  Jos paneeli on 15 mm tai paksumpi, toimii se lämpöeristeenä. Tällöin kalvon tarvitsee puskea lämpöä tehokkaasti eristeen läpi ja se hidastaa saunan lämpenemeistä ja voi lyhentää lämmityskalvojen kestoikää. Sitä on kauttamme saatavissa sekä tervaleppänä että lämpöhaapana, malli STP, mitat 68/50x12 mm. Menekki 18 kpl per neliömetrille. Toimitamme oksatonta A-laadun paneelia. 

  Paneelit toimitetaan ainoastaan kalvopaketin ostajalle määrämittoihin katkottuina + 10 cm työstövaraa, joko suoraan kotiovellesi tai noudettavaksi lähimmästä matkahuollosta. Hukkaprosentti on alhainen. Rahti 180 €. 

  Leppäpaneelia